Litt om politikk.

Høyre og Frp

bytter stemmer ved siste meningsmåling fra NRK, hører jeg, og anbefalingen fra de som forstår, er at regjeringen bør fortsette arbeidet sitt for dem som tapte mye under det borgerlige styret i åtte år.

I går sa Solberg at hun fortsatt ville støtte de mest velstående slik at de kunne bruke overskuddet til investeringer, dog uten at hun kunne garantere at det ville skje. Og dette vil bety at nødvendige inntekter til å dekke fellesutgiftene må hentes fra oss alle.

Derfor tror jeg ikke på at de yngre Høyre-lederne vil lykkes i sine ønsker om å redusere skatten for dem som har minst.

Høyre vil kutte i skatten til «vanlige folk» (msn.com)

Kjøkkenet

til den borgerlige samarbeidsregjeringen er lite rotete som tidligere, mener de som forstår mer enn oss. Få av partilederne er enig med hverandre. Derfor er det viktig for Solberg å sitte stille i stolen og si minst mulig. Bare sende små stikk mot dagens regjering.

Listhaug

har også noe hun vil si. Og som vanlig er hennes største fiende Staten som er søkkrik som hun elsker å si. Litt spesielt siden hun henter lønna si fra den fæle Staten. Hun vil ha billigere strøm og billigere bensin. Om dette medfører inflasjon og økte renter, det gir hun blaffen i. For det viktigste er å skaffe seg stemmer fra misfornøyde borgere.

Men det viktigste

for vårt land er nasjonalbudsjettet som regjeringen presenterer i dag. Det blir et nødvendig og ansvarlig budsjett, leser vi at Støre sier. Mange kommer nok til å bli skuffet, sier mange av økonomijournalistene, men alle tror at det blir vedtatt uten store endringer fra Stortinget. For syns skyld, vil nok Listhaug komme først i køen når det gjelder kritikk. Og Solberg vil kanskje komme med noen små stikk, slik hun har fått anbefalinger om.

Støre advarer om svært tøffe tak i statsbudsjettet – Dagsavisen

Vindmøller på land.

Fortsatt er flertallet i en undersøkelse mot å bygge vindmøller på land, men dette er i ferd med å snu, leser jeg. Pengær veit’du», ville en bekjent si. «Pengær betyr alt».

Ny undersøkelse: Flere positive til vindkraft på land (msn.com)

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s