Lånerenter, grunnrenteskatt, skatteflyktninger og kleptomanen Putin.

Vil vi ha høyere renter?

Dette er noe økonomene har varslet at vil skje dersom vi følger Listhaugs anbefalinger. Hun vil pøse ut penger til strømstøtte til hyttefolket, støtte til å få ned drivstoffprisene og mye mer. Dette vil medføre at vi kommer til å bruke mer penger, noe som får inflasjonen til å øke og dermed må rentene økes, noe mange lånekunder absolutt ikke vil tåle.

Hun ser ingen begrensninger. Bare muligheter for å få flere stemmer til sitt eget parti. Hennes forgjenger i partiet hadde derimot et mye mer ansvarlig syn på økonomi. Derfor kunne hun også sitte som finansminister i fireparti-regjeringen til Solberg.

Grunnrenteskatt

er vel et nytt ord for mange av oss, men i stedet for å skattlegge den enkelte borger i landet for å dekke inn våre nasjonale utgifter, har regjeringen foreslått å dekke inn disse utgiftene ved å skattlegge bedrifter som bruker av vår nasjonale fellesgrunn for å tjene sine penger.

Etter hvert har noen av disse bedriftene blitt svært lønnsomme for eierne, og derfor mener regjeringen at disse har bedre råd til å hjelpe nasjonen vår, enn den enkelte borger som etter hvert vil måtte se en økonomisk vanskelig fremtid i møte.

Grunnrente – Wikipedia

Og skatteflyktningene reiser til Sveits,

leser vi. Og hva så?

Alle har lov til å flytte på seg, og som europeer ønsker jeg dem god tur og er glad for at de holder seg i Europa.

Snart er vi sannsynligvis en stat i et stort Europa. Dette er ikke noe jeg ønsker, men en utvikling som jeg tror vil komme.

Høyre får stadig flere tilhengere,

noe som er helt naturlig når regjeringen må ta upopulære beslutninger. Alt mens Solberg bare smiler. Uten å si noe som kan støte disse tilhengerne.

Derfor er det viktig at regjeringen gjennomfører disse forandringene før Solberg overtar, for vi vet jo at mange av disse gjennomføringene ikke vil bli forandret.

Høyre større enn Ap og Sp til sammen (msn.com)

Kleptomanen Putin.

Putin vil i dag erklære deler av Ukraina som russisk. Bare fordi det bor russere der. Men landet tilhører Ukraina, noe Putin ikke bryr seg noe om.

Putin erklærer to ukrainske område som «uavhengige» – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

Jeg har lest Masha Gessens bok om Putin, en bok som blant annet beskriver Putin som en kleptoman. Har han lyst på noe, tar han den bare. Slik han stjal klokka til en amerikansk idrettsutøver. Masha Gessen – Wikipedia.

Nå har han lyst på Ukraina, og derfor tar han landet. Koste hva det koste vil. Blant annet til prisen av drepte russiske soldater som ikke er soldater.

I mellomtiden bomber Putin vilt.

Nå sist fredelige Ukrainere som ble truffet av en russisk bombe. Resultatet ble tjuetre døde. At mannen ikke forstår? Dette er ikke et russisk land. Men Putin bomber videre.

23 døde etter missilangrep nær Zaporizjzja – NRK Urix – Utenriksnyheter og -dokumentarer

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized og merket med , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s