Togtransport, miljø og svinerøkting.

 

Torsdag 20. juni 2019

 

Så var det ikke nok å forandre navnet da.

I stedet for NSB eller VY ble det altså SJ fra nabolandet vårt som overtar togtransporten i den nordlige delen av landet vårt. De har ambisjoner om å kjøre tog mange andre steder enn i Sverige, så da er det jo litt hyggelig at det blir naboene våre som skal ta hånd om togtrafikken nord i Norge. Hva det blir her på det sentrale Østlandet er vel fortsatt usikkert, men de store håpene har vel verken vi eller NSB.

For noen år tilbake sa statsministeren at endringene i Norge skal gjøres så store og grundige at det blir umulig å forandre det særlig mye, og det er vel det vi ser nå.

 

Få Greta ned fra pidestallen,

skriver Åse Thomassen i sin kronikk i VG. Hvorfor skal vi egentlig det?

Er det ikke viktig at unge mennesker snakker med store bokstaver for å bli hørt? Når vi leser kommentarene fra såkalte «voksne» mennesker som bruker sitt «maktspråk», er det lett å forstå hvorfor det er viktig med store bokstaver fra de unge for at de skal bli hørt, og Greta Thunberg blir hørt. Det forstår vi når Thomassen bruker så mange ord mot henne.

https://www.nrk.no/ytring/fa-greta-ned-fra-pidestallen-1.14576035?fbclid=IwAR2Tf7dQzy7XBvb1iPgqYKXuVpkX-YOxT5VqtEp221pZOGN0qFh8vZz0E_U

 

Å gå undercover

for å oppdage ulovligheter som er satt i system, har vist seg virkningsfullt, og nå er dette også anvendt for å finne ut om svinerøkterne behandler grisene sånn som de skal.

Vi har vel trodd at Mattilsynet og Nortura har kontroll, men dette ser ut til at er noe vi bare har trodd. Det Brennpunkt viste i går, åpner vel øynene på de fleste av oss. Mer kontroll må til, ser det ut til.

Vi får håpe at programmet også vil påvirke svinerøktingen i andre land.

https://www.aftenposten.no/meninger/kommentar/i/P9aR9R/Godt-nok-for-de-svina–Joacim-Lund

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s