Alt er så enkelt når man har reiseforsikring (19. oktober 2015)

Ja ja, så fikk jeg hilst på menneskene som jobber i Clinica Roca igjen. Det var ikke de 2015 10 19 - Trygsamme som sist, og det må være omtrent ett år siden jeg lå der i to døgn med det som på spansk heter «estomago empancho» (jeg hadde ikke vært på do på seks eller syv dager). Denne gangen fikk jeg beskjed om at jeg hadde en feil i ryggen over høyre rumpeball. Feilen forårsaker smerter som forplanter seg nedover i beinet, helt ned til ankelen. Feilen er der og vil være der bestandig, og jeg må få hjelp til å unngå at det blir smerter av det. Derfor, sa legen, derfor må jeg til spesialist. Jeg fikk time trettiende oktober. Hun eller han skal lære meg hvordan jeg skal unngå å få vondt.

Clinica Roca er noe for seg selv. Ingen ting overlates til tilfeldighetene. Alt undersøkes, og man får ikke lov å gå. Rullestol med en menneskelig motor bak er regelen. Lege og tolk Intervjuet, legen lyttet på lungene og testet refleksene i beina, det venstre var normalt, mens det høyre ikke reagerte, blodprøver ble tatt, røntgen også, det var skikkelig vondt siden det vonde beinet måtte legges i en bestemt stilling.

En annen pasient som hadde urinveisinfeksjon sa at hjemme i Norge, tok alt et par minutter. Her brukte de tjue. For meg ble det et par timer, og da fikk jeg beskrevet hva som skulle skje videre. Resept på tre medisiner som skulle dempe smertene. Ble det mer vondt enn jeg tålte, måtte jeg komme tilbake. Uansett måtte jeg komme den trettiende oktober til spesialist på bein og muskler.

Reiseforsikringen dekker alt. Fremgangsmåten? Ring forsikringsselskapets alarmsentral og fortell hvor du holder til og hva som feiler deg. De foreslår lege eller klinikk, kontakter dem og sender en betalingsgaranti. Deretter får du et saksnummer som skal fremvises på behandlingsstedet.

Alt er så enkelt når man har reiseforsikring.                                                                                                                  

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s