Flyktninger!

Flyktninger

Kan vi tenke og diskutere nye muligheter når det gjelder flyktninger?

De er mange og det ser ut til at tallet fortsetter å øke, noe som betyr at det haster med å hjelpe stadig flere.

Noen mener at de burde hjelpes der de er, men vi kan for eksempel ikke sende penger til Syria for at dette landet skal ta vare på sine egne flyktninger. Eller kan vi?

Det har vært tatt til orde for å etablere flyktningeleire i Tunisia og Marokko, land som trenger arbeidsplasser. Regningen må eventuelt tas av landene nord for Middelhavet. En vinn-vinn-situasjon for Tunisia, Marokko og Europa, blir det sagt.

Flyktningeleire i Europa er også en løsning, men da må alle land bidra og ta sin andel. Vårt land er kanskje blant de mest trangvikske landene i så fall. Vi er ikke glad i løsninger som kan forstyrre vår måte å leve på.

Temaet er vanskelig og skaper mange motstridende følelser. Vi vet alle at vi må hjelpe. Derfor er det bare å finne flere mulige løsninger og gjennomføre dem alle.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s