Putin mannen uten ansikt av Masha Gessen (20. mars 2015)

Putin mannen uten ansiktJeg har nettopp lagt fra meg Masha Gessens bok “Putin – mannen uten ansikt” og føler meg matt, matt over at det er mulig at en slik person har kommet til topps i et så stort land.

Boken har fått gode kommentarer både fra Klassekampens Jan Grue og Aftenpostens Aage Borchgrevink. Andre kommentarer finner du på Internet. Dette som informasjon for deg som vurderer om du skal bruke tid på å lese den. Etter at du har lest boken, er jeg ganske sikker på at du vil anbefale den for andre. Så viktig er den for å forstå det som skjer sikkerhetspolitisk i Europa i dag.

Hvem kom han fra, han Putin? En mann som dukket opp fra intet, for å bli president i et av verdens mektigste land.

Hva slags bakgrunn hadde han, da han ble utnevnt til president, først som fungerende, deretter som valgt, valgt av hvem?

Hva slags menneske er denne mannen, denne mannen som har fjernet Russland fra den gruppen land som styres demokratisk.

Hva slags menneske er det som har plassert Russland blant de mest korrupte land i verden?

Alt dette er det Masha Gessen har forsøkt å få frem i boken sin.

Etter å ha lest boken føler jeg den største grad av usikkerhet. Hvordan kan verdens ledere diskutere og komme fram til avtaler når en av partene er så uforutsigbare som Putin er.

Dette er en mann som forsyner seg med det han vil ha fra andre, om det så gjelder personlige smykker, museumsgjenstander eller bedrifter?

Dette er en mann som mener at statens inntekter er hans personlige inntekt.

Dette er en mann som setter til side valgresultater og fjerner personer som ikke støtter det han selv ønsker?

Les boken og prøv å forstå!

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s