Sunn skolemat gir bedre innlæring eller?

SkolematPå tv for noen dager siden fremmet helseministeren sunn skolemat i regi av skolen, for å forbedre elevenes evne til å ta i mot læring.

–          Hver fjerde elev spiser lite eller dårlig mat mens de er på skolen, sa han.

Dette er vel noe de fleste er enige om at resulterer i dårligere innlæring.

Jeg husker at jeg i femtiårene leste om Oslofrokosten. Denne ble innført fordi mange elever hadde dårlig tilgang på mat hjemmefra, og mat må til for å få hodet til å virke godt. Dette var noe de fleste visste.

Derfor er det ikke noe merkelig at helseministeren fokuserer på tilførsel av sunn mat for å stimulere innlæring hos elevene.

Motparten var en dame fra Høyre som var uenig, og slik bør det jo være for å få et intervju til å få oppmerksomhet, men hvorfor hun var uenig, fikk jeg aldri skikkelig tak på. Kanskje hun mente at pengene hadde best nytte som skattelettelse? Eller kanskje hun mente at elevene selv kan bestemme hva de vil spise og at myndighetene ikke skal blande seg i slikt?

 – – – 0 – – –

If you want to read the blog in your language, please use http://google.com and translate.

If you want to subscribe, please sign up with your email address in the bottom of the third column. This is free.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Politikk, Sett på TV, Uncategorized og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s