Spellemannsprisutdeling og passasjerbåter som velter.

Spellemannprisens triste avslutning.

Gårsdagens og dagens store tema er kommentaren fra Plumbos vokalist da gruppen skulle motta prisen for årets hit. En flau vits som ikke skulle vært uttalt, men jeg tror at en del av disse musikerne er enkle personer som ikke er garvede når det gjelder å opptre som seg selv, noe som er noe helt annet enn å utøve sin innstuderte musikk. Når de da ikke har et ferdigskrevet manus, er det lett å lire ut av seg setninger som oppleves som særdeles malplasserte. Dette vet de fleste som har holdt improviserte taler, så jeg skjønner dem som bare sier ”tusen takk”.

Den utskjelte vokalisten har fått sin straff, og alle vi andre, også de to flotte artistene som delte ut prisen, burde være store nok til å akseptere unnskyldningen. Legg gjerne til ordene ”tilgitt, men ikke glemt”.

Vi andre har reagert og gitt et sterkt signal om at slike kommentarer rett og slett ikke aksepteres.

Det veltede cruiseskipet Costa Concordia.    

Dagens andre store oppslag er dødsfallene i forbindelse med det veltede cruiseskipet Costa Concordia. Så lite det skal til før et passasjerskip med flere tusen mennesker forliser. Jeg har vært sjømann i mange år i min ungdom, opplevd skipsbrann og vært om bord i mindre passasjerbåter som passasjer, og for flere år siden bestemte jeg meg for at jeg aldri mer ville sove om bord i en passasjerbåt. Den siste gangen, for flere år siden, sov jeg overhodet ikke, selv om det var et nattopphold.

Midt på natten forsøkte jeg å orientere meg mot riktig vei opp til dekket, hvilket ikke var helt lett, og tenkte da over hvor vanskelig det ville vært hvis de samme gangene var fulle av røk og mennesker som alle ville det samme, opp i frisk luft.

Denne båten, Costa Concordia, er en mye sikrere båt enn Titanic og de andre båtene som har mistet passasjerer, enten i brann eller vanninntrengning. Allikevel skjer slike ting. Hva hvis det hadde foregått i kaldere og mer stormfulle områder?

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag.

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Du kan se flere bilder og lese mer fra skribenten på http://vestfoldingen.com.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Kommentar fra "Skriveren", Lest i avisen, Mine tanker, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Spellemannsprisutdeling og passasjerbåter som velter.

 1. Dag Breimo sier:

  Interessant artikkel! Jeg skal ikke begi meg inn paa den foerste delen av ditt innlegg- er selv gift med en med ikke-Frp godkjent hudfarge, siden ’75 faktisk, og det med «jaevla svartinger» gidder jeg ikke aa begi meg inn paa. –
  Tusen takk for at du «holder fortet.»
  Jeg skjoenner godt din skepsis til aa vaere passasjer.
  Har faktisk tenkt de samme tankene selv.
  Jeg hadde tenkt aa ta en tur rundt SE Asia som en slags encore etter 50+ aar til sjoess (naa som passasjer) , men dersom dagens sjoemannsskap er like elendig her som det er naa i Europa, faar jeg bare «give it a miss».
  Det var jo ellers greske kapteiner som hadde en reputation for aa droppe passasjerene i driten, men de andre kommer vel etter…
  Det eneste jeg har «considered» er en tur paa en lastebaat som tar ombord et begrenset antall passasjerer, og dem finnes det jo noen av ennaa.
  Da ville jeg jo vere blant «mine egne», so to speak.
  Yes, those were the days…
  Ja den tiden hvor «norsk» samt «sjoemann» var noe kvalitetsstempel er nok «long gone».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s