Maria Amelie skal ut av Norge.

”Maria Amelie skal ut av Norge”, leser jeg i flere av dagens aviser.  Hvem er hun? Og hvorfor skal hun ut av det landet som hun har vokst opp i?

I Wikipedia leser jeg at hun kom til Norge som flyktning sammen med sine foreldre for tretten år siden. Hun var da tolv år. Som femtenåring flyktet hun med foreldrene til Finland. Som syttenåring flyktet de tilbake til Norge. Allikevel har hun maktet å fullføre videregående skole og tatt mastergrad i teknologi og vitenskap ved NTNU i Trondheim.

–          Dette må jo være et svært ressurssterkt, konsentrasjonssterkt og viljesterkt menneske, tenker jeg.

I fjor utga hun sin bok ”Ulovlig norsk” til tross for at hun da måtte skjønne at dette ville få søkelyset til å rette seg mot henne og dermed bidra til at myndighetene måtte gjøre noe med henne, for slik er reglene.

–          Dette må jo være et svært modig menneske, tenker jeg.

Hvorfor må myndighetene sende et slikt menneske ut av landet? Dette må jo være et menneske vi kan ha god nytte av.

I ettermiddag hørte jeg en forklaring av statsministeren vår:

–          ”Vi kan ikke forskjellsbehandle”, sier han. ”Det er mange som henne”.

Jeg har stor respekt for statsministeren, men her må det være noe som har gått meg hus forbi. Myndighetene forskjellsbehandler til stadighet. Alt fra at menneskene i Midt-Norge må betale mer for strømmen enn menneskene på Østlandet til at noen får sykehjemsplasser mens andre ikke får, selv om de har like store behov og har stått like lenge i sykehjemskø.

Vi bør etter min og sikkert mange andres mening kunne ta individuelle hensyn.

Dette er et menneske vi har behov for i landet vårt. Å ta individuelt hensyn til fordel for dette ressurssterke, konsentrasjonssterke, viljesterke og modige mennesket, vil gjøre oss stolte av å være statsborgere i et land der myndighetene virkelig våger å legge reglene til side.

Det motsatte, å utvise dette mennesket, vil være et knebøy for og slaver av regler som mange av oss mener er altfor rigide og totalt umenneskelige.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Mine tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s