Den glemte hagen av Kate Morton.

Boken lå på et bord hos Norli i Sandefjord, og det var et eller annet ved bildet på forsiden som gjorde meg interessert. I tillegg var

Den glemte hagen av Kate Morton

Den glemte hagen av Kate Morton

den på tilbud til nittini kroner, og dermed var det gjort. Den ble liggende hjemme en stund før jeg gjorde det som jeg vanligvis gjør med nye bøker; jeg begynte å bla i den.

”London 1913” leste jeg. Neste kapitel var ”Brisbane, 1930”, og det tredje kapitlet var ”Brisbane, 2005”.

–          ”Slektshistorie”, tenkte jeg, og dermed var jeg i gang.

Historien vandrer frem og tilbake mellom 1900 og 2005, men starter i 1913 med en liten pike på fire år som blir etterlatt på dekket til en båt som skal bringe henne til en havn i Australia.

Så begynner spørsmålene å dukke opp:

–          Hvem var det som etterlot denne piken på et skipsdekk?

–          Hvem var piken?

–          Hvor kom hun fra?

Vi blir brakt tilbake til hennes mors historie og frem til den etterlatte pikens barnebarn som var den som endelig løste gåten etter at bestemoren hennes var død.

Hvis du liker gåter og har et bløtt hjerte, tror jeg du vil like boken.

Har du lyst til å lese mer av denne bloggen min som starter med min livshistorie, kan du klikke på Vestfoldingen øverst på siden.

Har du lyst til å abonnere på bloggen, skriver du inn din e-postadresse i feltet under ”Subscribe by email” nederst i høyre kolonne og deretter Subscribe under feltet. Du vil da få en e-post hver gang jeg skriver et nytt innlegg.

Kommentarer er velkomne. Du finner en egen rubrikk for kommentarer under hvert innlegg, så bare skriv.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bokanmeldelse, Bokomtale, Slektshistorie og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s