Calimaen gir mer varme, men også plager.

søndag 13. november 2022

Så kom calimaen på besøk.

Den var varslet med tretti grader i kun én dag, og vi håper at det holder. Jeg lukket døren halvveis og la meg på senga oppe, men om det er nok, det vet jeg ikke.

Hvordan det føles?

Jeg tror det er forskjellig for de forskjellige, men jeg blir tørr på leppene, det svir i øynene og jeg blir tungpustet. Så begynner jeg å hoste og dermed kommer smertene i brystregionen, men når jeg presser hånden mot smertestedet, kan jeg hoste uten at det gjør for vondt. Sånn føler jeg det.

Hvordan ser calima ut?

Det er også forskjellig. Den verste jeg har opplevd, gjorde lufta gul og støvet landet på alt og overalt. Da calimaen var over, var alle overflater dekket av gult sandstøv, for sanda i Sahara er gul. Det har vi opplevd med «the Yellow Fleet» i Suezkanalen. Det var båter/skip som ble liggende i Suezkanalen etter seksdagerskrigen.

Kapitel 61 – Seksdagerskrigen mellom Israel og Egypt | vestfoldingen

Yellow Fleet – Wikipedia

Calimaen som vi har i dag virker mer som dis. Men mens disen er fuktig, så er calimaen tørr, svært tørr, fordi det er sandholdige vinder som kommer fra Sahara.


mandag 14. november 2022

En natt med svært lite søvn. Jeg hoster, det smerter i brystet, men sånn var det hjemme også. Fordelen her er at vi har det varmt og det er lett å bevege seg utendørs. Nattens hoste kom nok av calimaen som ikke skal være plagsom for de helt friske etter det jeg leser i kanariske værmeldinger, men de skriver også at calimaen kan være plagsom for dem som har normalt pustebesvær, og der er vel jeg.

Ellers er det varslet temperaturer opp mot tretti grader de nærmeste dagene, og det er jo behagelig for de fleste av oss. Nå, tidlig på morgenen, har vi vel passert tjuefem grader, så vi nærmer oss maks-temperatur.

Hilsen oss i Sør, Inger Johanne og Terje

Noen av båtene som ble liggende igjen etter at vi gikk ut av kanalen sørover.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s