Skolemat og Sandefjord-Strömstad-fergene

 

Tirsdag 6. august 2019

 

Skolemat til alle skolebarn

er en selvfølge for de fleste av oss.

I partilederdebatten på utestedet Blå i går hørte vi at høyrelederen mener at dette må ordnes av foreldrene, mens Arbeiderpartiets leder mener at dette er en del av statens ansvar for gratis skolegang.

Det er tradisjon for at alle har med seg skolemat hjemmefra, mente høyrelederen, selv om hun vet så inderlig godt at virkeligheten ikke er slik.

Innenfor u-hjelpen vet de at barn som ikke har spist, lærer mye seinere. Dette burde også høyrelederen visst. Eller vet hun det?

Hun vet også at ikke alle har med seg skolemat hjemmefra. Dette er virkeligheten i norsk skole. Hun vet også at i de fleste land i Europa får ungene mat i skolen.

ORKER MER: Alle forsøk, evalueringer og prøveprosjekter viser at barna orker mer, lærer mer og skolemiljøene blir bedre, dersom de spiser riktig mat i skoletiden.

https://www.klikk.no/foreldre/mat/skolemat-i-andre-land-2439482

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2019/08/05/195599563/dette-er-dommen-over-partilederdebatten

 

Det blir god plass på Color Viking

om et par uker, mente min kone her om dagen. Color Hybrid trekker nok de fleste, og da får vi andre det ganske så romslig på Color Viking. Så får vi kanskje håpe på en plass på hybridbåten etter hvert.

https://www.sb.no/nyheter/nyhet/color-line/jomfruturen-til-color-hybrid-er-utsatt-igjen/s/5-73-968126

2019 08 06 - skolemat

2019 08 06 - Color Hybrid

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s