Verdens mest populære samtaleemne (søndag, 15. oktober 2017)

Uansett hvor vi er i verden er vær og prognoser for været fremover blant de temaene vi prater mest om.

«Que calor», sier mange her på øya når vi møtes.

«La temperatura, terrible», sier andre.

Alt dreier seg om været, og hvorfor ikke? Jeg ble stående i heisen sammen med en annen i formiddag etter at jeg hadde vært nede med søppelposen. «El tiempo», sa han idet vi begge gikk ut av heisen i samme etasje. «Si», svarte jeg, «terrible», og han snudde seg og smilte. To menn i en trang heis fikk god kontakt, bare på grunn av været.

For mange år siden bodde vi en stund i Ramnes som nå heter Re kommune. Mor og far hadde kjøpt en gård på Freste i Ramnes, et trivelig sted for min bror og meg siden vi hadde flyttet fra en liten leilighet til en bondegård som besto av et stort våningshus, en middels stor låve og stor boltreplass både inne og ute for oss alle. Senere sa mor at hennes største problem ved det å flytte så langt ut på «bondelandet» var det å venne seg til å snakke om været, for hva ellers skulle man snakke om når de fleste naboer var bønder. Enten var det for lite regn eller for mye regn eller mye eller ingen ting av noe. Altså er været et uuttømmelig tema for alle, uansett hvor vi oppholder oss.

De siste dagene har temperaturen her sør på Gran Canaria variert mellom tretti og trettiseks grader med mye sand i lufta, men etter det jeg har forstått av værmeldingen, vil calimaen nå etter hvert gi seg, sakte men sikkert.

I natt fikk forresten Inger Johanne en god idé. «Har ikke vi ei vifte et eller annet sted», spurte hun. «Jooo», svarte jeg og tenkte meg lenge om.  «På gjesterommet, i klesskapet», svarte jeg. «Den vi tok med oss fra Las Orquideas der vi bodde tidligere?»

Dermed reddet vi siste natts søvn. I stedet for å vri oss rundt i våre fuktige og skrukkete laken, fikk vi begge en natts rolig søvn. Det er utrolig hva ei vifte kan gjøre for å gi oss mennesker en behagelig natt.

For en times tid siden kom vi opp fra bassenget etter å ha kjølt oss litt ned. Vannet i bassenget var varmt, men ikke så varmt som i lufta, og når vi kom opp fra vannet, var det faktisk litt kjølig i lufta. Hvorfor? Det gidder jeg ikke tenke over, men jeg priser temperaturforskjellene.

Akkurat nå er Inger Johanne nede i Centro Comercial de Tropical, vårt nærmeste kjøpesenter, der de selger klær, drikke, mat og parfyme. Inger Johanne trenger ny badekjole, og jeg sitter her og jukser til meg et par glass aquavit og et glass øl i min kvalitetstid.

Jeg håper at du har det like behagelig som meg. Med hilsen fra Terje på Gran Canaria Sur.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s