Nå er jeg forbannet (tirsdag, 5. september 2017).

Nå er jeg forbannet.

I juni begynte det ene hengslet til laptopen min å løsne fra tastaturdelen. Ikke noe problem, tenkte jeg. Elkjøp ordner opp. Garantien gjaldt fortsatt og sekstende juni leverte jeg apparatet til serviceavdelingen på Pindsle som lovet å ordne opp, og tjuetredje juni fikk jeg melding om at den kunne hentes samme sted.

Vel hjemme gikk livet tilbake til det normale, men etter noen dager merket jeg at det samme hengslet begynte å løsne på nytt. På Elkjøps serviceavdeling forsto de straks problemet og lovet at de skulle klemme til overfor reparasjonsavdelingen i Drammen og få fortgang på ny reparasjon. Dette var sjette juli.

Annen runde.

Etter noen dager fikk jeg SMS fra reparasjonsavdelingen om at de måtte bestille deler. Deretter hørte jeg intet før en måneds tid senere, da en ny SMS klinget inn på min mobiltelefon. Din laptop er nå klar for henting, sto det. Godt, tenkte jeg, nå er vel alt i orden med den, men så enkelt var det ikke. Da jeg sjekket hengslet, var lite forandret, så jeg tok laptopen med tilbake til Elkjøp igjen.

Tredje runde.

Nei, svarte de, dette er ikke godt nok, og jeg gikk tomhendt hjem. Mannen bak disken på Elkjøp mente at jeg hadde krav på pengene tilbake og sendte en skarp melding til verkstedet.

I dag fikk jeg ny SMS. Der leste jeg at de hadde bestilt reservedeler igjen, og det var det. Da ble jeg arg. Dette var tredje gangen apparatet er hos samme reparasjonsfirma. Jeg hadde vært uten laptop i halvannen måned, og nå var vi i gang igjen.

Dette holder bare ikke, mente jeg, men da møtte jeg motbør. De kunne ikke gjøre mer, ble jeg fortalt, bare anmode reparasjonsavdelingen om å anbefale omstøtelse av kjøpet.

Jeg hadde ikke lyst til å gi meg, men gikk inn i butikken for å se på ny laptop og spurte samtidig selgeren om hvilke regler de hadde når det var tull med et produkt innenfor garantiperioden. Han var ganske klar på at når produktet ikke ble fullverdig reparert etter to ganger på verkstedet, hadde jeg krav på ny laptop, og dermed marsjerte jeg inn døren til serviceavdelingen på nytt og fremla problemet og det selgeren fortalte meg, men nå kom en ny mann inn ved siden av han jeg snakket med.

De hadde regler, ble jeg fortalt. Først måtte reparasjonsavdelingen godta mitt krav om omstøtelse av kjøpet og anbefale dette, deretter ville kravet bli sendt til produsenten som så skulle vurdere saken, og derfra ville de få beskjed om hva som skulle gjøres. Hvor lenge må jeg vente på svaret da, spurte jeg, men det kunne de ikke svare på. Det tar den tiden det tar, mente de.

Nå hadde jeg fått «tenning på lampa». Jeg kjente at det bruste i ørene mine.

«Jeg har ingenting med deres leverandør eller deres verksted å gjøre», sa jeg ganske høyt, «jeg har bare et forhold når det gjelder laptopen, og der er til deres butikk her vi står nå.

Dermed forlot jeg butikken, og det burde andre også gjøre når de får slik behandling. Jeg vil legge til at vi har treårig supportavtale på begge laptopene våre.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s