Varme som hentes fra jordas indre er det beste (søndag, 3. september 2017)

Søndag, 3. september 2017

Den siste Tujaplanten er kommet i jorda og dryppslangen er i full gang med sitt arbeid. Før hadde vi svetteslanger, men disse er gått ut på dato, sa gartneren. De bare råtner, sa han. Så nå, etter at jeg koblet slangen til vannkrana i det andre bygget, drypper det små dråper fra alle hullene som er stukket i slangen med femti prosent avstand.

Vannkrana i det andre bygget, skrev jeg. Så merkelig, sa gartneren da han skulle utplassere denne dryppslangen. Har dere ikke utekran i bygget deres med åtte leiligheter, spurte han. Nei, svarte jeg, utbyggeren har vel glemt det eller kanskje de syntes det ble for dyrt. De ville vel tjene mest mulig, selv om de i et intervju i avisen fortalte at de aldri har tjent så godt på et prosjekt siden de etablerte firmaet sitt.

Ja, ja, guden Mammon bestemmer.

Jordvarmen glemte de også.

Da vi kjøpte leiligheten vår før spaden ble stukket i jorda, sto det skrevet svart på hvitt i prospektet at bygningene skulle varmes opp ved hjelp av jordvarme, og da vi flyttet inn var vi sikre på at slik var det. Men etter en stund begynte det å gå småprat mellom beboerne at slik var det ikke. Hvorfor, var det ingen som visste, men utbyggerne hadde valgt en rimeligere løsning uten å gi beskjed til noen av oss som hadde flyttet inn. Svindel, tenkte mange og kanskje med rette. Utbyggerne hadde solgt oss et produkt som ikke stemte med det vi hadde blitt fortalt. I dag har dette blitt det vi kaller «advokatmat» og hvordan det ender, vet ingen.

Godt rennommé, er viktig for alle som driver forretning. Dette må vår utbygger ha glemt, men vi som bor her, glemmer ikke. Vi har blitt snytt, føler vi, og vi prater selvfølgelig om denne saken, og saken går sin gang mellom vårt borettslagsstyre, advokatfirma og utbygger.

Ha en fin dag alle sammen.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s