Bare noen tanker på tampen av påsken (lørdag, 15. april 2017)

Lørdag, 15. april 2017

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe som helst, og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor det ikke kommer tanker som kan gjøres om til ord som passer til å bli skrevet ned. Kanskje det kommer av manglende sol og varme? Jeg vet ikke, men det er kanskje noe der.

Akkurat nå, klokka er kvart på åtte lørdag etter langfredag, sitter jeg i stua vår i Mo Terrasse med vinduer rundt hele meg, det er slik stua vår er, store vinduer gjennom hvilke jeg kan se alt som skjer der ute. Jorder der stråstubbene står igjen fra fjorårets kornhøst, ganske dødt slik jeg ser det. Gang og sykkelveien som går rett forbi. Normalt er det ganske mye liv på den veien av folk som skal til byen eller kommer fra byen, skal til skolen eller kommer fra skolen og skal til jobb eller kommer fra jobb, men nå lørdag etter langfredag er det like dødt som de tidligere omtalte stråstubbene, og været er grått og temperaturen er rett over frysepunktet.

Det har gått ganske i ett siden vi kom hjem fra Gran Canaria der vi også har et hjem, selv om det kanskje ikke er så mye hjem som her i Mo Terrasse. Vi har hatt besøk av venner og familie og vært på besøk hos venner og familie. Vi har vært hos legen vår, flere ganger, og fått beskjed om hva vi bør gjøre. Derfor har vi begynte å trene, noe legen mente var viktig. Jeg skal videre til lungespesialist i Skien, noe vikarlegen mente var på høy tid.

«Har du ikke vært på sykehuset og fått tilstanden din undersøkt?», spurte hun. Jeg måtte jo bare svare at legene, både den tidligere fastlegen og den nåværende, har fortalt meg hva jeg feilte og hvilke medisiner jeg burde prøve, men noen grundigere undersøkelse har det ikke vært snakk om, og jeg har heller ikke tenkt i den retning.

Jeg nevnte den manglende sola og varmen, den som gjør at kroppen produserer det den skal produsere, jeg må innrømme at jeg savner den, men det er jo her jeg er nå, det er her jeg bor eller er det å bo noe helt abstrakt som bare er en betegnelse på det stedet der vi til enhver tid befinner oss?

Bare noen tanker fra meg sånn på tampen av påsken.

Ha en fin dag der du er.

Hilsen Terje

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s