Tre uker på Gran Canaria midt på vinter’n!

søndag, 30. januar 2011

En ny dag starter med overskyet vær, men det er fortsatt varmt nok til at jeg kler meg i shorts og T-skjorte. Inger Johannes antrekk er hennes standard når det er sommer, shorts eller knebukser, nesten uansett hvordan været er her nede. Mens jeg noen dager går i dongeri, skjer dette så godt som aldri med Inger Johanne.

–          ”Du er nesten som en tidligere kollega av meg som går i shorts fra mai til september”, pleier jeg å si til henne.

Vi har vært forsiktig med matinnkjøpene siden vi skal flytte på oss i morgen igjen, så frokosten er noe begrenset, men god. Inger Johanne og jeg er begge avhengig av en skikkelig start på dagen. Vi slurver ikke med morgenmaten som er så viktig, og egg er obligatorisk til frokosten i det Stiklestadske og Rønningske hjem.

Vi ser ikke havet fra terrassen vår slik den ligger halvannen meter dypere enn terrenget rundt og omkranset av et gjerde som er laget av flettede kvister. Noen steder er det åpning i dette gjerdet og der stopper folk og kikker ned på terrassene, bassenget og oss. Noen ganger vinker jeg til dem. Da ser de litt brydd ut, trekker seg raskt tilbake og går videre.

Nede i vår hage er det stille, mens himmelen over er mørk blå med nesten sorte skyer og palmekronene i toppen av palmetrærne beveger seg horisontalt ut fra stammene på grunn av vinden. I bakgrunnen hører vi svakt støyen fra bølgene som skyller skummende opp på stranden som ligger ti meter nedenfor ”Paseo Costa” eller strandpromenaden utenfor gjerdet vårt.

Havet med litt skum

Havet med litt skum

Etter frokosten må vi gjennomføre den daglige mosjonsrunden. Noen går barbeint langs stranden, og andre jogger, mens de fleste bruker strandpromenaden. Derfra, ti meter over havet, er det god utsikt over havet.

Vi går innover i gatene der vinden merkes mindre. På et steingjerde ved busstasjonen finner vi en brosjyre som forteller om øya-rundt-tur og andre turer. Disse turene koster bare åtte euro og for denne ringe summen får vi lunsj med mat og vin. Betingelsen er at vi må høre på en person som vil selge oss ullvarer, men slikt tåler vi ganske bra. Jeg har vært selger i mange år, og spesielt av den grunnen kan det være morsomt å høre på andre selgere. Vi behøver ikke bestille på forhånd, bare møte opp på oppsamlingspunktene. Vi har ikke bestemt oss, men tar brosjyren med.

Vi streifer innom senteret som heter Tropical. Der spiste vi et par ganger i fjor. Det er morsomt å se igjen steder som vi har frekventert tidligere. Derfra går vi i retning av et par butikker med strandutstyr der vi plukker med oss to liggeunderlag av strå eller siv. Det blir sikkert bruk for dem når været blir bedre, for det blir det, det er vi sikre på.

Vi setter kursen for leiligheten vår. Det er tid for et nytt måltid. Diabetikere bør spise ofte og lite, og dette passer også meg bra siden jeg bør passe vekten min. Den har lett for å bevege seg oppover.

Inngangspartiet til huset er beskyttet av et to meter høyt metallgjerde og en låsbar port. Jeg har nøkkelen og låser opp slik at Inger Johanne kan smette inn. Rett innenfor går det trappetrinn ned til vårt nivå. Jeg låser porten bak meg og følger etter Inger Johanne ned trappen.

Naboen på den ene siden spiser middag. De har trukket hagemøblene inn i oppholdsrommet. Naboen på den andre siden sitter inne i kroken sin med en bok og på balkongene over hodet vårt prates det høylydt på tysk.

–          ”Skal vi spise middag nå?”

Vi blir enige om det, og jeg setter med ned med laptop’en. Det er ikke plass til to kjøkkenskrivere på den lille kjøkkenkroken, og dessuten er Inger Johanne mye flinkere til å lage mat enn jeg er.

Vi har spist middag. Det ble kjøttboller, bønner og poteter.

–          ”Skal vi ta en tur til Kasbah’en?”

Den ene foreslår og den andre aksepterer. Slik har vi det. Det er sjelden den andre protesterer.

På den store patioen i varesenteret som heter Kasbah er det dans. Noen få er på gulvet. De fleste er dyktige og ganske voksne. Vi liker å danse, vi har jo gått på danseskole i mange år, men Inger Johanne har ikke tatt med seg dansesko, og gummisåler er ikke så greit å danse med. Et eldre par dominerer gulvet. De kan vel være rundt de sytti og knapt en meter og seksti. Lettbente, myke og rytmiske. Vi fortsetter inn på senteret. Inger Johanne fokuserer på dansesko, prøver mange, men finner ingen.

Kvelden er fortsatt ung for mange, men vi liker å trekke oss tilbake ved ellevetiden. Dessuten skal vi flytte i morgen.

Vi får bare håpe at de ikke har overbooket igjen . . . . .

Du er kanskje lagt inn som abonnent til denne siden. Hvis du ønsker at jeg skal fjerne deg fra abonnentlisten, legger du bare inn ordene ”Vennligst fjern meg” i kommentarfeltet under. Har du andre kommentarer, er jeg takknemlig for disse. Ellers setter jeg stor pris på både positive og negative kommentarer. Jeg ønsker deg en flott dag .

Hvis du ønsker å abonnere på denne bloggen, kan du legge inn ”jeg vil abonnere” og e-postadressen din i kommentarfeltet. Dermed får du beskjed hver gang jeg legger inn et nytt innlegg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Tre uker på Gran Canaria midt på vinter'n og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s