Det må alltid være slik at det må lønne seg å arbeide.

Samfunnet vårt blir stadig mer opptatt og fokusert på penger. Da landet vårt var fattig, hadde vi råd til både skoler og sykehus. I dag er det viktigste å få mest mulig penger i egen pung.

–          ”Det må alltid være slik at det må lønne seg å arbeide”.

NHO-lederen

NHO-lederen

Dette var ordene jeg hørte i dag fra NHO-lederen i forkant av deres årskonferanse.

Han kunne også sagt:

–          ”Det må alltid være slik at de som faller utenfor arbeidslivet, må ha det dårligere enn dem som er i jobb”.

eller

–          ”Det må alltid være slik at hvis du blir varig syk eller hvis arbeidsgiveren din ikke finner nytte i deg, skal du ha det dårligere enn du hadde det da du var i arbeid”.

eller

–          ”De som arbeider skal ha det bedre og bli rikere enn dem som ikke lenger klarer å følge arbeidstempoet. Disse siste må ikke ha det like bra som dem som er i arbeid”.

For mange år siden gikk jeg på en høyskole som av tradisjon var en skole for dem som holdt seg på den borgerlige siden politisk. En av foreleserne lanserte tanker som de fleste av oss forkastet som sosialistiske og dermed forkastningsbare. Ordene han brukte var:

–          ”Hvis det blir slik at arbeid blir en mangelvare, må arbeid i seg selv ha en viss verdi, og verdier må brukeren betale for. Derfor bør det ikke være automatikk i at de som får tak i denne mangelvaren skal ha bedre betalt enn dem som ikke klarer å skaffe seg denne”.

NHO-lederen brukte også ordene ”lønne seg”.

Dette behøver ikke bety ”lønne seg i form av penger”. Å være aktiv deltager i arbeidslivet gir som oftest verdier som sosialt samvær, forskjellige former for status og ikke minst en personlig god følelse av tilfredshet over at vi er med på å bidra til fellesskapet.

Hvis disse ordene ”lønne seg” bare har med penger å gjøre vil vi fortsatt få et samfunn som stadig blir kaldere og mer kynisk der det kun er penger som betyr noe og alt blir målt i forhold til dette.

Dette var bare noen tanker fra en som har jobbet hardt i over førti år og som ble forkastet av en arbeidsgiver som aldri fikk nok penger i pungen sin.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Bare noen tanker og merket med , . Bokmerk permalenken.

4 svar til Det må alltid være slik at det må lønne seg å arbeide.

  1. Bjarne Hansen sier:

    Hei. Disse kommentarene ovenfor….. Er dette en form for hacking?

  2. Tilbaketråkk: Noen av innleggene i serien som Dagsavisen slettet – Del 2 | Jeanines Blogg. Når offentlig sektor misbruker makt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s