Min Første bok (kommentar nr. 2 fra forfatteren).

Lovlig eller ulovlig eller begge deler?

På en fergetur i Middelhavet ble jeg sittende ved siden av to italienske damer. Som vanlig leser jeg en god del når vi er på ferie, og jeg hadde boken Gomorra av Roberto Saviano i fanget, og dermed var samtalen i gang.

Saviano er journalist og vokste opp i den sydvestlige delen av Italia der Camorraen styrer det meste, både kriminalitet, industri og politikk. Hans farting rundt omkring på sin scooter, ble akseptert av alle, og ingen visste at han hele tiden bygget opp sin kunnskap om Camorraen.

I 2006 utga han boken Gomorra som beskrev Camorra-organisasjonen, en organisasjon som tjener pengene sine på grove ulovligheter og hvitvasker dem gjennom sine lovlige og respekterte aktiviteter. Sand, betong, muring, avfallshåndtering og moteindustrien er blant de lovlige aktivitetene de har full kontroll over, skriver Saviano.

Jeg hadde lest halve boka og ble stadig mer forskrekket over den virkeligheten som blir beskrevet. Når jeg nå hadde selskap av to hyggelige italienske damer, fikk jeg anledning til å spørre dem om det var sant, det Saviano beskriver i boken. Deres svar var at det var mye verre. De fortalte at det var en allmenn oppfatning at Camorra-nettverket infiltrerte alt av styring og stell i hele Italia, helt til topps, både i politiske organisasjoner og private storbedrifter. Mafiaen og Cosa Nostra bare blåste de av, de to damene. Camorraen var mye, mye større, mente de, og mye, mye farligere, fordi den favnet om den vanlige mann og kvinne som ble belønnet og sikret av Camorraen gjennom blant annet pensjonssystemer som sikret etterlatte som hadde blitt drept eller satt i fengsel.

Når jeg senere begynte å lete i det som er skrevet om organisasjonen, fant jeg at noen mener at Camorraen har forgreininger i England og USA, så hvorfor ikke i Europa, Nord-Europa, Skandinavia og Norge?

Det er blant annet med dette bakgrunnsteppet at jeg har begynt å fantasere om hva og hvis våre gjenger er med i et Camorra-nettverk?

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Min første bok og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Min Første bok (kommentar nr. 2 fra forfatteren).

  1. michaelhe sier:

    Ja, dette med mafia i Italia er jo veldig omstridt. De sier at Silvio Berlsconi hadde ansatt en mafia fyr for å passe på familien mens han var forretningsmann. Han var tydeligvis redd for kidnappinger og slik, så han leide seg like godt en mafioso til å å passe på seg og sine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s