Min Første Bok (kommentar fra forfatteren).

Kommentar til Min Første Bok.

Jeg leste her forleden en kommentar fra en internasjonalt kjent forfatter som skrev at de aller fleste forfattere henter en del av stoffet sitt fra sitt eget liv eller fra livet til mennesker hun eller han kjenner eller har kjent.

Slik er det også med Min Første Bok. En del er basert på mine egne opplevelser og historier fortalt av mennesker som jeg har eller har hatt et nært forhold til. Dette er mikset med fantasi om hvordan det kunne blitt, hvis det ikke gikk som det gjorde.

Forfatteren Wilbur Smith fikk følgende kommentar fra sin forlegger:

–          ”Skriv til deg selv og glem at det er andre som skal lese det du skriver”.

En annen forfatter skriver i sin veileder til nye forfattere:

–          ”Skriv alltid i tredje person. Hvis du allikevel vil skrive i første person, må det være tydelig at du beskriver historien slik du opplever den eller husker den”.

Jeg forsøker å forholde meg til disse veiledningene, og hvis noen kjenner igjen noen eller noe av det jeg skriver, er det ikke tilfeldigheter, men en fantasi rundt det jeg selv har opplevd eller det andre har fortalt meg.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Min første bok og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Min Første Bok (kommentar fra forfatteren).

 1. Cecilia sier:

  Hei, Terje!

  «Man skal skrive sitt liv» sa Hans Jæger. Og det gjorde han.

  Roar Sørensen, en kanskje litt vel selvrefererende herre mann med stor sans for seg selv, har skrevet noe som er ganske fornøyelig lesning http://arkivet.litteraturbloggen.com/2010/10/01/om-a-n%C3%A6rme-seg-dypet-i-romankunsten/
  og ikke minst er den påfølgende diskusjonen fornøyelig, og gir et morsomt bilde av hva forfattere egentlig syns om hverandre.
  Kopier gjene alt sammen å ta vare på det, for det kan tenkes at den bloggen forsvinner snart.

  Roar hevder at man skriver bedre hvis det man skriver om er selvopplevd. Det tror jeg til en viss grad han har rett i. Jeg skriver om meg selv, for å øve meg.
  Det hadde vært hyggelig å høre din mening om f. eks. dette :
  http://cecilia.vgb.no/2010/08/22/cecilia-hvordan-jeg-kom-til-a-like-don-giovanni-jeg-som-egentlig-ikke-liker-mozart-eller-i-korte-trekk-et-langt-innlegg-om-ingenting-som-jeg-syns-du-allikevel-burde-lese/

  ps.
  Du får mer trafikk / flere lesere hvis du kommenterer litt rundt. Det er mange her inne som har en forfatter i maven...

  Ha en strålende kveld.

  Cecilia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s