Min Første Bok (5)

Kapitel 3.

Noen år tidligere sitter to menn på en kafé i sentrum av den lille byen og prater sammen. Den ene er en pen mann med et stort 2010 05 19 - 2 - Terjehvitt skjegg og med smil i øynene. Han er noe korpulent og har en stokk hvilende mot låret sitt.

–          Skogmannen, sier han, jeg husker ham fra jobben. Han var først selger og deretter salgssjef. Han gjorde så godt han kunne, men det var ikke nok for sjefen. Han presset hele tiden, men det var jo oss som bestemte hvor godt vi ville jobbe. Til slutt sa eierne stopp. Sjefen ble pensjonert, og den ene eieren overtok. Etter kort tid prøvde de å si opp salgssjefen, men han brukte advokat og beholdt jobben. Jeg satt på med ham til jobben hver dag, og selv om han sa lite, så skjønte jeg at han sleit i forholdet til den nye sjefen som ville ha ham vekk. Så ble han sykmeldt i noen uker, og da han kom tilbake ble han permittert. Men hvorfor spør du om dette?

Den andre sitter rolig og lytter. Han er en høy mørk mann med et intenst og konsentrert uttrykk i ansiktet. Få ville vel kalle ham pen, men kanskje de ville si at han så hyggelig ut.

–          Jeg har blitt engasjert av den andre eieren, svarer han, han som i dag er sjefen din. Jeg jobber for et advokatfirma, og din sjef vil gjerne vite hvorfor kompanjongen hans ble funnet død i det portrommet så kort tid etter at han kastet ut salgssjefen.

–          Men fant ikke politiet at han døde av en overdose narkotika, da?

Den høye og mørke venter litt før han åpner munnen igjen:

–          Visste du at han brukte narkotika?

Han venter ikke på svar. Reiser seg bare opp og rekker hånden frem mot mannen med skjegg:

–          Det var hyggelig å snakke med deg. Du behøver ikke reise deg.

Mannen med skjegg blir sittende igjen å tenke, mens han ser på ryggen til ham han nettopp har pratet med.  Det er første gang han har snakket med en privatetterforsker og tenker på det spørsmålet etterforskeren stilte:

–          Visste du at han brukte narkotika?

Han kjente ikke den døde eieren så godt, men han mener at han kjente salgssjefen sin etter så mange timer i bilen frem og tilbake mellom jobb og hjemme. Det kan ikke være sant. Eller kan det være riktig at salgssjefen tok livet av den nye sjefen sin som hevn?

Nei, ikke tale om, bestemmer han seg for. Han reiser seg og går inn for å betale for det han har fortært.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Min første bok og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Min Første Bok (5)

  1. Erta-Berta sier:

    Dette begynner å bli spennende,
    jeg leser videre..på neste del.:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s