Min første bok

Forord

Jeg har aldri skrevet noe som ligner en bok tidligere, men har nå bestemt meg for å prøve meg på denne kunsten.

Norsklæreren min i barneskolen ga uttrykk for at jeg hadde anlegg til å skrive, men i stedet ble det sjøen i tolv år, ekteskap med en praktfull kvinne, to flotte unger, omskolering og jobber innenfor salg og markedsføring, noe som medførte lange og lykkelige arbeidsdager uten tanke på det min norsklærer antydet for mange år siden.

For halvannet år siden måtte jeg forlate jobben min uten at jeg så muligheter til å finne noe annet innenfor min profesjon, og dermed ble det plass til nye tanker, tanker om å utvikle meg innenfor den vanskelige skrivekunsten. Jeg leser mye og har erkjent at det å få antatt noe som helst i et forlag, er svært vrient. Derfor velger jeg å bruke bloggen min som et medium der jeg kan presentere det jeg kaller ”Min Første Bok”.

Den tidligere nevnte norsklæreren sa alltid at vi først måtte lage en disposisjon hvis vi skulle få en struktur på stilene våre. Dette har jeg tenkt å glemme denne første gangen. I stedet vil jeg la tankene mine flyte fritt og la personene utvikle seg etter hvert som jeg skriver, så får vi se hvor langt dette rekker.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Min første bok og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Min første bok

 1. Breiflabben sier:

  Du får hoppe i det Vestfoldingen, du kommer nok til å «disponere» litt underveis 😉

  Tror det er en del her inne som har en bok i magen. Det er bare å ta skrittet fullt ut og se hvor det bærer.

  Lykke til 🙂

 2. carpe50 sier:

  så spennende! Vi følger med, vi! 🙂

 3. Her skal jeg følge med.

  Jeg har hatt mine runder med en forlagskonsulent.
  Det endte med at jeg kastet søplebøtten i veggen.
  Men, jeg skal nok prøve meg igjen når jeg blir eldre.
  I mellomtiden øver jeg meg…

  • terjeronning47 sier:

   Morsom reaksjon. Det viktigste er kanskje at vi skriver for oss selv, til oss selv. Skrivekløe trenger utløsning, og den kan du like godt få når du selv skriver og leser din egen historie. At andre leser den og kommenterer er desserten. Du skriver slik at jeg velger å lese mer.

 4. Erta-Berta sier:

  Der fannt jeg første delen ja. 🙂
  Det er bra å skrive, å få noe ut..
  Jeg skal lese meg oppover, litt om kveldene i den stille stund..
  Ha en flott dag. og jeg gleder meg til å lese. :).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s