Hvor skal jeg kjøpe nytt kamera?

Kameraet mitt vil ikke lenger utføre den jobben det er laget for å gjøre, men egentlig har det fått gjennomgå ganske mye, og ørkenvandring med sandstorm var kanskje for mye i forhold til hva jeg kunne forvente. Heldigvis har jeg penger til gode hos www.pixmania.com.

For ett år siden kjøpte jeg videokamera med tilbehør fra Pixmania, et videokamera som nektet å gjøre det som sto i bruksanvisningen. Dermed valgte jeg å reklamere, hvilket ikke var helt enkelt. Intet telefonnummer som kunne ringes eller e-postadresse, men hjemmesiden deres måtte da kunne brukes, og etter mye leting forsto jeg rutinene og gjorde det jeg trodde jeg skulle gjøre, men uten suksess. Et par dager senere ringte en person som snakket svensk, og jeg fikk forklart problemet, hvilket han responderte på og ga meg nødvendige instrukser.

Jeg pakket ned kameraet med tilbehør, klistret på den lappen jeg fikk beskjed om å skrive ut på printeren og gikk opp til posten på Pindsle.

–          ”Det blir over hundre kroner”, sa damen ved skranken.

–          ”Er ikke det litt for mye da?”, spurte jeg.

–          ”Jeg synes ikke det”, svarte damen,” den skal til Paris”.

–          ”Paris?”.

–          ”Ja, det er der Pixmania holder til”, fikkr jeg til svar.

Også jeg som trodde at jeg kjøpte kameraet fra et norsk firma, men det var bare å betale og håpe på det beste.

Etter noen dager, fikk jeg en e-post fra Pixmania der jeg kunne lese at klagen på videokameraet var godkjent, men at tilbehøret er på vei tilbake til meg. Årsak: ”Spor av feilbruk”.

–          ”Det kan ikke stemme”, tenkte jeg. ”Tilbehøret lå inne i en støpt plastpakning, en såkalt blisterpakning som jeg aldri åpnet”.

Noen dager senere får jeg pakken i posten. Tilbehøret ligger fortsatt innestøpt i blisterpakningen.

–          ”Hvordan i all verden har de klart å teste tilleggsutstyret inne i denne stive plasten?”

Jeg bestemte meg for å droppe videre forfølgelse av saken og la tilleggsutstyret innerst i et skap på kontoret for å glemme hele saken.

–          ”Det blir for dyrt å sende denne tilbake til Pixmania i Paris”, tenkte jeg med meg selv.

Noen dager senere får jeg en ny e-post:

–          ”Vi har gleden av å informere Dem om at Deres reklamasjon er godkjent, og De har en sum på NOK 2190 til gode hos oss. Du finner dette ved å gå inn på www.pixmania.com”.

Ingen penger tilbake, bare penger til gode hos et firma jeg ikke ville bruke en gang til.

–          ”Ja ja, kanskje jeg finner på noe å bruke disse NOK’ene til senere”.

Ett år senere, sommeren 2010, for noen dager siden, dukker muligheten opp. Kameraet mitt har begynt å streike, akkurat som jeg skrev i begynnelsen av dette innlegget, og jeg bestemmer meg for å bruke det jeg har til gode hos Pixmania.

Jeg søker på www.pixmania.com og går inn på ”min side” med epostadressen min og passordet som jeg fikk for ett år siden. Ja, se der, der er beløpet:

–          ”De har til gode NOK 2190”.

Dette går bra, tenker jeg, kameraet som jeg har bestemt meg for å kjøpe, koster totusenåttehundre kroner inklusive frakt og ekspedisjonsgebyr, og når jeg trekker fra disse NOK 2190, blir det bare litt over sekshundre kroner å betale.

–          ”Flott!”, tenker jeg. ”Her kan vel ingenting gå galt. Jeg gjør bare det jeg får beskjed om”.

Jeg ser at det er en egen rubrikk for det beløpet jeg skal trekke fra, og jeg så gjør og smiler til meg selv når jeg leser:

–          ”Rest å betale NOK 610”.

Nå er det bare Mastercardnummeret, utløpsdatoen og CVV-nummeret igjen. Endelig er alt klart og jeg trykker på enterknappen på laptop’en.

Jeg ser på skjermen:

–          ”Hva? Her må det være noe galt!”

Jeg leser beløpet på kvitteringen. Der står det 2800 kroner å betale, alt inklusive.

–          ”Men, hva med det beløpet jeg trakk fra?”

Jeg går tilbake til ”min side” og leser:

–          ”De har nå null kroner til gode”.

Dermed er vi i gang igjen. Ny reklamasjon:

–          ”Hvor ble det av de NOK 2190 jeg hadde til gode?”

Deretter er det bare å vente. For sikkerhets skyld går jeg inn på e-post-kontoen min:

–          ”Takk for at de brukte oss i Pixmania. Deres henvendelse er registrert og De vil bli kontaktet i løpet av tjuefire timer”.

Jeg vet ikke om jeg gidder å svare når jeg blir kontaktet, men jeg vet med meg selv at vi nå er i gang igjen.

–          ”Om jeg vil anbefale www.pixmania.com?”

Har du lyst til å lese mer av denne livshistoriske bloggen min, kan du klikke på Vestfoldingen øverst på siden.

Har du lyst til å abonnere på bloggen, skriver du inn din e-postadresse i feltet under ”Subscribe by email” og deretter Subscribe under feltet.

Kommentarer er velkomne. Du finner en egen rubrikk for kommentarer under hvert innlegg, så bare skriv. Kanskje dette blir en bok? Med gjestekommentarer? Vi får se!

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Dagligliv, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

5 svar til Hvor skal jeg kjøpe nytt kamera?

 1. rajobr sier:

  Dette var da mer en vanskelig. Ikke hørtes det så veldig rimelig ut heller.
  Jeg har investert i en del fotoutstyr den siste tiden og jeg har valgt Elkjøp. (Butikk)
  God service. Og returrett om jeg ikke er fornøyd. Den gjorde jeg meg bruk av en gang. Ikke noe problem.
  Lykke til!

 2. Jeg kikket på pixmania da jeg skulle ha mini laptop. De var de eneste i Norge somførte den laptopen jeg ville ha, men historier om dårlig kundeservice fikk meg til å nøle. Derfor var jeg glad da Irish plukket opp en i UK istedet fra en aktør han er fornøyd med. 🙂

 3. carpe50 sier:

  noe så kronglete, da! Jeg er nok i utgangspunktet skeptisk til å kjøpe elektronisk utstyr på netthandel.. jeg foretrekker en jeg kan stirre inn i øynene…

 4. Sliceofheaven sier:

  hehe.. jeg sier bare : jeg holder meg til butikk.. da kan jeg tross alt troppe opp og være furie om jeg må 😀
  Lykke til.

 5. Lenesim sier:

  Huff, så dumt da. Jeg var heldig med mitt kamerakjøp hos Pixmania. (I fjor sommer).Men da jeg handla speilrefleks for 3-4 år siden så valgte jeg Japan-foto. Ikke noe krøll der heller, og der er det nok letter ved eventuelle reklamasjoner. Eller så er det nok lurt å gjøre som Rajobr – handle på Elkjøp. Da har man jo uansett 30 dagers returrett. Det har folk her i huset gjort et par ganger. Ikke noe krangling om det heller, man får pengene igjen (rett inn på egen konto).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s