Om min første bok

Nå har Min Første Bok begynt å ta form. Mange idéer, tanker og utkast har dukket opp under løpeturene mine om morgenen. Det er da jeg tenker lettest, men problemene oppstår ofte når jeg skal sette meg ned og sette disse idéene og tankene over i ord. Da dukker ofte andre tanker opp; som for eksempel at jeg skulle ha vasket huset, malt rekkverket og slike trivielle men dog så nødvendige ting.

Jeg har valgt en romanfigur som er en blanding av både meg selv og andre jeg kjenner eller har kjent, og da jeg endelig begynte å bli kjent med denne figuren ble det også etter hvert lettere å følge ham i hans daglige gjøremål og hans reaksjoner når han står overfor situasjoner som er ukjente for meg.

Figuren er i utgangspunktet en vanlig mann, men så møter han noe som stadig oftere skjer med enkeltmennesker i et moderne samfunn. Han tenker først at de fleste ting ordner seg hvis han jobber hardt med saken, men finner etter hvert ut at de vante tiltakene ikke virker lenger, og han blir stadig mer frustrert.

Han velger først en lettvint løsning og reiser vekk for en stund, og det er under denne reisen at han opplever en gemenhet og urettferdighet som går utover noen han kjenner. Han føler at han må gjøre noe med dette og det er under utførelsen at han endrer karakter fra å være en vennlig mann til å bli en som ordner opp.

Kanskje jeg forteller mer om noen dager.

Om Terje Rønning

Jeg er mann, født 1947 på Nøtterøy, gift, to barn. Barneskoler: Skjerve skole på Nøtterøy, Sem skole og Linnestad skole i Ramnes. Realskole: Kjelle skole i Sem kommune. Andre skoler: Kontorlærlingeskolen i Tønsberg, Radioskole ved Tønsberg Navigasjonsskole. Stiftelsen Markedsføringsskolen i Oslo: Grunnkurs, fagkurs og studiekurs. Radiooffiser i Thor Dahl AS, salgskonsulent i Optura AS, distriktsjef i Union Mykpapir, markedssjef i Kristian Brekke AS Engros, daglig leder i Decorita Miljø og Renhold, salgssjef i Salgskontoret Horten AS, pensjonist fra 2011.
Dette innlegget ble publisert i Min første bok, Tanker og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s